SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falkenbergs Simklubb
Glädje Respekt Ärlighet Kvalitet

Simskolan (från 3 år)


Steg 1


Krokodilen ingen förkunskap krävs, förälder deltar i vattnet
En förälder är med i vattnet per barn, i denna grupp lär ni er simma tillsammans och du som föräldrer assisterar ditt barn.i jobbar med grundläggande vattenvana övningar, flyttövningar samt introducerar en drivande benspark.


Baddaren från 5 år, ingen förkunskap krävs
Barnet får börja när de är fyllda 5 år och bottnar på 90 cm. Vi tränar vattenvana samt simningens grundmoment - att glida. Vi börjar också träna på benspark i både mage- och ryggläge.


Steg 2


Kejsarpingvinen (förälder deltar i vattnet)
Barnet har tidigare vattenvana och hoppa själv från kanten. En förälder är med i vattnet per barn och stöttar i utvecklingen. Vi tränar på att simma crawl och ryggcrawl, samt introducerar bröstsim. Undervisningen sker på grunt och djupt vatten.

Silverpingvinen Barnet ska kunna flyta Vi tränar på att simma crawl och ryggcrawl, samt introducerar bröstsim. Undervisningen sker på grunt och djupt vatten.

Steg 3


Guldpingvinen Barnet ska kunna simma 10m på grunt vatten. Det är en fördel om barnet har förkunskaper i crawl. Vi fortsätter att simma crawl samt ryggcrawl (ryggsim) och vi börjar med sammansatt bröstsim. De lär sig simma 10m på mage och rygg på djupt vatten.Fisken Barnet bör ha vissa kunskaper i crawl. I Fisken tränar vi mycket bröstsim men vi fortsätter även crawl och ryggcrawl. Målet är att simma 50m bröstsim, 25m ryggsim, flyta 1 minut och att kunna dyka på djupt vatten. Undervisningen sker på djupt vatten.


Hajen Barnet bör simma 50m och kunna dyka på djupt vatten. På den här nivån simmar vi alla de fyra simsätten samt tränar på olika livräddningsmoment.

Målet är att simma 200 m varav 50m i ryggläge och är simkunnig.


 
Sponsorer