SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falkenbergs Simklubb
Glädje Respekt Ärlighet Kvalitet
Teknikskola i Falkenbergs Simklubb

I Teknikskolan är inriktningen att lära barnen de fyra simsätten på ett tekniskt riktigt vis samt att tävla. Verksamheten är för barn i åldern 7-12 år som genom lek och målrelaterade övningar, vidareutvecklar grunderna i de fyra simsätten. Alla barn på denna nivå är simkunniga och har kunskap i två-fyra simsätt (crawl/frisim, ryggsim, bröstsim, fjärilsim).

Mål
Målet för Teknikskolan är att simmaren ska kunna de fyra tävlingssimsätten på ett tekniskt riktigt sätt samt kunna göra regelrätta starter och vändningar. De grundläggande färdigheterna i simning är flyta, balansera och glida. Utifrån detta ska teknikfärdigheten utvecklas för att kunna skapa optimala motståndsförutsättningar under den aktiva framdrivningen. Vi inriktar oss på att träna lika mycket av varje simsätt med olika kriterier som ska klaras av för de olika nivåerna.
Instruktörerna för under terminen protokoll över barnens utveckling på samma sätt som vi gör i simskolan

Varje lektion börjar med 15 minuters simkunskap på land. Det inkluderar allt från att veta hur simmarna sätter på sig en badmössa och simglasögon till hur man simmar förbi en kompis. Innan vi hoppar i vattnet gör vi dessutom ett antal landövningar för att stärka simmaren som idrottare.

 


Tävlingar
I Teknikskolan introduceras Falkenbergs Simklubbs interna simtävling Medaljjakten i december. Grundtanken är att prova-på där simmaren tävlar mot sig själv och kan erövra medaljer om de uppnår vissa tider samt att vi ta simtider under 2 Utmanare tävlingar  - se mer här


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Falkenbergs Simklubb, 28/02 09:46 
Falkenbergs Simklubb, 24/01 22:24 
Falkenbergs Simklubb, 17/01 21:24 
 
Sponsorer