SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falkenbergs Simklubb
Glädje Respekt Ärlighet Kvalitet

Babysimskola (från 3 månader)

 

Anka Babysim steg 1 från 3 månader
Gruppen Ankan är vår första nivå där vi tränar vattenvana och olika vattensäkerhetsövningar såsom hålla sig fast och att ligga på rygg och vila. Barnen får också prova på att ta sig fram i vattnet på olika sätt.

 

Groda Babysim steg 2
I Grodan jobbar vi sedan vidare med vattenvanan och vattenrespekten. Barnen får lära sig att alltid vända tillbaka till kanten och att ta sig fram i vattnet på olika sätt. Vi tränar också balans och att rotera från mage till rygg för att vila och hämta luft

 

 

Säl Babysim steg 3
I vår sista babysimgrupp Sälen förlänger vi simsträckan och tränar mycket på andning och flytning samt fortsätter att träna på att rotera mage-rygg

 

 

Minisimskola (från 1 1/2 år)

 

Bläckfisken Minisim steg 1

I bläckfisken arbetar vi vidare med den vattenvana barnen har och jobbar mot en sund vattenrespekt och vi tränar barnens simkunnighet. Vi tränar på att hålla andan och att successivt förlänga simsträckan. Barnet skall veta hur man uppträder i och vid vatten och lära sig hur det känns att hamna i vattnet med räddningsväst. Barnet ska självständigt kunna ta sig fram 1-2 meter (ha en drivande benspark) samt kunna hämta föremål på botten på grunt vatten för att gå vidare från denna nivå.

 

Krabban Minisim steg 2

I krabban tränar vi på att andas rätt i vattnet, att glida, att rotera till rygg och vila, att utöka simsträckan och få en effektivare simteknik. Vi fortsätter också att träna den viktiga vattenrespekten. Målet för kursen är att barnet ska ha klarat märkesprov för Baddaren blå eller gul samt sköldpaddan.

 
Sponsorer