SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falkenbergs Simklubb
Glädje Respekt Ärlighet Kvalitet
Teknik 1

Teknik 1 är simklubbens första grupp mer inriktad på simträning. Det största fokuset ligger på tekniken och grunderna i de olika simsätten. Vi jobbar mycket med de mest grundläggande delarna i simningen som vattenläge och koordination. Ofta kommer man från våra Haj-kurser och förväntas vara simkunnig enligt den nordiska definitionen (kunna falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simma 200 meter på djupt vatten) samt kunna grunderna i samtliga simsätt.


Målsättning

Vi jobbar mot att klara kraven för Teknikskolans bronsplakett


Detta innebär bland annat att simmaren bör lära sig:

  • Simma 20 meter fjäril
  • Simma 50 meter crawlryggsim
  • Simma 50 meter bröstsim
  • Simma 50 meter crawl
  • Undervattensarbete efter start i samtliga simsätt
  • Kunna delta i en lagkapp
Innehåll

Vi jobbar mycket med att få ett bra vattenläge i samtliga simsätt. Grundläggande för ett bra vattenläge är att man kan göra en bra "streamline", dvs. hålla händerna som en pil över huvudet och glida i vattnet.

Vi jobbar också mycket med att koordinera arm- och bentag för att kunna lägga in fler och fler teknikmoment.


Upplägg


Teknik 1 tränar 1 gång i veckan.
Vi samlas 15 minuter innan varje träning för att göra en gemensam uppvärmning och olika landövningar. Det är väldigt viktigt att man kommer i tid till uppvärmningen eftersom vi ofta använder den tiden till att informera simmarna om vad som kommer att ske på dagens träning.

Se gärna till att simmarna har ätit ordentligt en tid före träningen så att de orkar hela passet. Efter träningen vill vi väldigt gärna att simmarna äter något litet för att återhämta sig. Det kan vara en frukt, en smörgås eller en drickyoghurt.

Vi ser gärna att ni föräldrar är med och tillgängliga under träningstiden för att stötta era barn om det behövs.


Bra att ha med sig


  • Vanliga simkläder och simglasögon. Ska ni köpa ny baddräkt kan det vara bra att veta att baddräkter med spännen inte är tillåtna på tävling.
  • Badmössa är väldigt bra om man har lite längre hår.

 
Sponsorer