SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falkenbergs Simklubb
Glädje Respekt Ärlighet Kvalitet
Teknik 3

För att få simma i Teknik 3 ska man behärska alla simsätt och kunna genomföra alla simsätt regelrätt på distanserna: 100 meter rygg, bröst, crawl och medley samt 25 meter fjäril. Vi förbereder simmarna för en mer prestationsinriktad träning, där målmedvetenhet och kvalitet i träningen är viktig. Simmaren förväntas även klara följande nya teknikfärdigheter: medleyväxlingar och undervattensabeter i samtliga simsätt efter start och vändning.


Målsättning

Vi jobbar mot att klara kraven för Teknikskolans guldplakett

Detta innebär bland annat att simmaren bör lära sig:

  • Simma 50 meter fjäril
  • Simma 200 meter crawlryggsim
  • Simma 200 meter bröstsim
  • Simma 200 meter crawl
  • Simma 100 meter medley
  • Undervattensarbete efter vändning i samtliga simsätt
Innehåll

Träningsmängden ökas här med ett till pass i vattnet samt landträning för att bli mer inriktad mot tävlingssimning.
Landträningen används för att stärka viktiga muskler som behövs för explosivitet och bra kraft i dragen och för att förebygga de klassiska simmarskadorna. Vi fokuserar mycket på starter, vändningar och målgångar samt bra kvalité och uthållighet i simningen. 


Upplägg


Teknik 3 tränar 2 gånger i veckan.
Vi samlas 15 minuter innan varje träning för att göra en gemensam uppvärmning och olika landövningar. Det är väldigt viktigt att man kommer i tid till uppvärmningen eftersom vi ofta använder den tiden till att informera simmarna om vad som kommer att ske på dagens träning.

Se gärna till att simmarna har ätit ordentligt en tid före träningen så att de orkar hela passet. Efter träningen vill vi väldigt gärna att simmarna äter något litet för att återhämta sig. Det kan vara en frukt, en smörgås eller en drickyoghurt.

Vi ser gärna att ni föräldrar är med och tillgängliga under träningstiden för att stötta era barn om det behövs.


Bra att ha med sig


  • Vanliga simkläder och simglasögon. Ska ni köpa ny baddräkt kan det vara bra att veta att baddräkter med spännen inte är tillåtna på tävling.
  • Badmössa är väldigt bra om man har lite längre hår.
 
Sponsorer