SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falkenbergs Simklubb
Glädje Respekt Ärlighet Kvalitet
Teknik 2
Teknik 1

För att flytta upp till denna nivå ska man kunna genomföra 50 meter ryggsim, bröstsim och crawl regelrätt. De nya teknikmoment som förväntas att barnet kan är undervattensarbete i start för samtliga simsätt och vändningar i samtliga simsätt.


Målsättning

Vi jobbar mot att klara kraven för Teknikskolans silverplakett

Detta innebär bland annat att simmaren bör lära sig:

  • Simma 25 meter fjäril
  • Simma 100 meter crawlryggsim
  • Simma 100 meter bröstsim
  • Simma 100 meter crawl
  • Simma 100 meter medley
  • Undervattensarbete efter vändning i samtliga simsätt
Innehåll

Vi jobbar vidare med en bra grund i simningen och vi lägger på mer teknikövningar för att finslipa alla simsätt. Vi börjar jobba lite mer med uthållighet och simmar lite längre sträckor och övar på att göra bra vändningar med undervattensjobb. 


Upplägg


Teknik 2 tränar 1 gång i veckan.
Vi samlas 15 minuter innan varje träning för att göra en gemensam uppvärmning och olika landövningar. Det är väldigt viktigt att man kommer i tid till uppvärmningen eftersom vi ofta använder den tiden till att informera simmarna om vad som kommer att ske på dagens träning.

Se gärna till att simmarna har ätit ordentligt en tid före träningen så att de orkar hela passet. Efter träningen vill vi väldigt gärna att simmarna äter något litet för att återhämta sig. Det kan vara en frukt, en smörgås eller en drickyoghurt.

Vi ser gärna att ni föräldrar är med och tillgängliga under träningstiden för att stötta era barn om det behövs.


Bra att ha med sig


  • Vanliga simkläder och simglasögon. Ska ni köpa ny baddräkt kan det vara bra att veta att baddräkter med spännen inte är tillåtna på tävling.
  • Badmössa är väldigt bra om man har lite längre hår.
 
Sponsorer